Promokleding Promokleding of bedrijfskleding is kleding die gedragen wordt door het personeel ter promotie van uw Meer info Badtextiel Badtextiel is de verzamelnaam voor verschillende items gemaakt van badstof. Voorbeelden zijn bijvoor Meer info Keukentextiel Keukentextiel is iets wat bij iedereen van pas komt, het is dan ook een bijzonder populair geschenk, Meer info Badjas Een badjas een zeer comfortabel kledingstuk dat in de meeste gevallen gedragen wordt na het douchen Meer info

Bedrukken

De drukkerij van Euro-Print Textiel maakt gebruik van de beste druktechnieken. Wij maken een goede kwaliteit en leveren snel aan u.

Druktechnieken:

Tampondruk

Het voordeel van een tampondruk is dat er op elke ondergrond bedrukt kan worden. Een tampondruk vind plaats door middel van een rubberen 'stempel'. Allereerst wordt het ontwerp fotografisch op een metalen plaatje (diche) aangebracht. Vervolgens wordt deze diche met de stempel op het product gedrukt.

De tampon stempels zijn beschikbaar in verschillende vormen, daarbij is het bij de meerderheid van de artiekelen mogelijk om in meerdere kleuren te drukken. De tampondruk wordt veel gebruikt bij items, zoals aanstekers, blikjes en pennen!

Direct druk / Zeefdruk

Een direct druk of zeefdruk wordt gebruikt om vlakke oppervlaktes te bedrukken. De grote meerderheid van de artikelen biedt de mogelijkheid om in meerdere kleuren te drukken.

De druktechniek van de directdruk of zeefdruk werkt als volgt. Het ontwerp wordt aangebracht op de zeef van het zeefdrukraam. Deze wordt vervolgens voorzien van een lichtgevoelige laag die met positief licht belicht wordt. De donkere delen worden weggespoeld van de zeef, waardoor de inkt kan doordrukken. Het artikel bevindt zich onder de zeef, waardoor er op het artikel doorgedrukt wordt.

De toepassing van een zeefdruk vind vaak plaats bij Textiel, pennen en keramiek.

Laser graveren

Laser graveren wijkt af van de druktechnieken, graveren is namelijk een geen vorm van drukken, maar bereikt een vergelijkbaar resultaat. Door middel van een laserstraal wordt de bovenlaag weggebrand. Deze laserstraal wordt aangestuurd door een computer, waarin het ontwerp ingeladen is. Laser graveren heeft als voordeel dat het heel fijn weergegeven kan worden, het nadeel is echter dat het niet mogelijk is om dit in kleur uit te voeren. Laser graveren wordt vaak gebruikt bij metalen items, zoals pennen, visitekaarthouders en aanstekers.

Transferdruk

Transfers is een proces waar veel handwerk aan te pas komt, het voordeel is dat er fijne details op grove textiel soorten gedrukt kunnen worden. Dit is mogelijk in meerdere kleuren. De toepassing vind voornamelijk plaats op textiel, zoals bijvoorbeeld paraplu's

Een transfer gaat als volgt in zijn werk. Het ontwerp wordt op een beelddrager gedrukt door middel van een zeefdruk. De beelddrager wordt met een transferpers op het item gedrukt met een druk van ongeveer vier bar. Dit gebeurd onder een temperatuur van 220 graden. Hierdoor laat de kleur los van de beelddrager en hecht deze aan het textiel.

Keramische transfers

Een keramische transfer wordt gebruikt voor keramiek. Het proces heeft veel weg van de transferdruk, zoals deze hierboven beschreven wordt. Echter is de beeldrager hier hittebestendig. De transfer wordt geplakt op het keramiek en vervolgens gedroogd, gelakt en afgebakken. Hierdoor komt het ontwerp in het keramiek te zitten in plaats van erop. Dit maakt het drukwerk kras en wasvast. Er kunnen echter wel kleine kleurverschillen ontstaan.

Blinddruk

Een blinddruk maakt gebruik van een stempel of diche die relief bevat. Deze perst het ontwerp tegen het artikel aan. Deze drukmethode wordt meestal toegepast op leer en metaal. Het nadeel van het blinddrukken is dat er geen kleur mogelijk is, daarbij zijn slechts enkele materialen geschikt voor een blinddruk.

Digitale druk

De digitale druk is een breedtoegepaste drukmethode, het vind plaats dooor een digitale printer die aangestuur wordt door een computer. De kleuren in de printer zijn opgebouwd uit vier basis kleuren die afgekort worden als CMYK. CMYK staat voor: Cyaan, Magentha, Yellow Black. Het voordeel van een digitale druk is dat het snel is en in grote oplagen kan worden toegepast. De digitale druk is zeer breed toepasbaar op verschillende ondergronden.

Paraplu druk

Tot slot is er de mogelijkheid tot een paraplu druk. Het drukken van een paraplu is een specifieke techniek, omdat het onderbroken wordt door de baleinen. Het is daarom een erg arbeidsintensieve gelegeheid, waarbij veel ruimte nodig is. De druk zelf vindt plaats door middel van een zeefdruk, Ook een transferdruk kan toegepast worden voor een paraplu.